Wat is de structuur van je website?
Tot slot moet je jouw website in ‘kaart’ brengen in een zogenaamde sitemap. Dit is een schematisch overzicht waar alle onderdelen van jouw webpagina in terug te vinden zijn. Dit is er handig om bijvoorbeeld te zien hoe de navigatie binnen jouw website in zijn werk gaat. Staan alle benodigde onderdelen op de website en zijn deze goed te bereiken via een logische weg? Kunnen bezoekers vanuit alle pagina’s terug naar de beginpagina? Als de navigatie binnen een website onduidelijk is, haken veel bezoekers als snel af.
Bijvoorbeeld: Als je een website over de stad Utrecht maakt, moet gelijk op de homepage duidelijk worden wat precies het doel van de website is en welke wegen de gebruiker kan bewandelen om de geboden informatie tot zich te nemen. Elke wens moet binnen enkele stappen vervuld kunnen worden.
Het is hierbij handig dat je leert te denken als gebruiker van de website. Wat zou jij willen als je op de site komt en op welke manier kun je daar komen. Als je dit goed doet, heeft dit positieve gevolgen voor de usability (gebruiksvriendelijkheid) van jouw website. Deze ‘test’ moet je uiteraard herhalen als jouw webpagina helemaal af is, zodat je jouw website kan de-buggen (fouten eruit halen) en kan kijken of jouw sitemap in de praktijk goed werkt. Veel moderaters (beheerder van een webpagina) zetten deze sitemap ook gewoon ergens op de website, zodat bezoekers een overzicht kunnen krijgen.
nu heb je een klein beetje geleerd nu moet je begienen met u eigen website te maken als je u website heb gemaakt ga dan naar http://www.w3schools.com/default.asp daar kun je u website verwerken en cool zetten met html,css JAVASCRIPT, JQUERY, XML, ASP.NET PHP, SQL, je leert heel snel bij http://www.w3schools.com/default.asp
Veel suces met je website schrijf een bericht hier onder als je iets niet begrijp.Of
: